Cory Murphy är ny tränare

Något som kan komma att vara en klar förstärkning i Rögle utanför själva spelartruppen, är att en man vid namn Cory Murphy har skrivit på för att bli tränare i Rögle Hockey. Vem är nu detta? Cory Murphy är från början kanadensare och har en mycket lång meritlista som aktiv hockeyspelare. Han har bland annat varit med i det kanadensiska landslaget när de vann VM guld. Han har spelat inte mindre än 90 matcher i NHL. Utöver detta har han också spelat i SHL och vunnit SM guld med Växjö Lakers. Här kommer det alltså inte alls att vara någon okunnig nykomling som sätter sig vid spakarna för Rögle. Vad är det då vi förväntar oss av Cory Murphy, och vad är hans syn på hur Rögle ska ta sig vidare och sin position som tränare?

Cory Murphy är positiv

Naturligtvis uttalar sig Cory Murphy mycket positivt angående sin nya position som tränare för Rögle. Han säger att en del av honom är ledsen för att behöva lämna den aktiva världen som spelare. Hur som helst inser han att han är 40 år gammal och det är dags att ta hand om sig själv. Att bli tränare för Rögle betyder dock något positivt för honom, då han inte behöver lämna ishockeyn helt och hållet. Han säger att det finns starka krafter i form av nya spelare i Rögle inför den nya säsongen. Här känner han också att det finns många möjligheter att skapa något stort, vilket då gör att han kommer att gå in med hull och hår för att föra Rögle till toppen av SHL nästa säsong.

Ja, mera positiva reaktioner från en ny tränare med stora erfarenheter i den professionella ishockeyns värld går det väl inte att förvänta sig. Nu är det dock så att Cory Murphy inte har hela ansvaret på sina axlar. Detta ansvar delas av ytterligare tre personer. Utöver Murphy så kommer detta att vara Roger Hansson, Magnus Wennström samt huvudtränaren Cam Abbot. Som vi snabbt ser så finns det både svenska och internationella hjärnor i detta koncept. Helt enkelt ser detta mycket lovande ut för Rögle inför den kommande säsongen i SHL.