Nya spelare 2018 – Daniel Zaar och Mattias Sjögren

Att Rögle inför den nya säsongen har gjort stora förändringar i spelartruppen, står idag helt klart. Här har det varit nio spelare som lämnat klubben, vilket då gör att nio nya spelare har värvats. Samtidigt med detta så har ju också Cory Murphy tagit platsen vid rodret som tränare för Rögle, vilket vi behandlat i ett annat inlägg i denna blogg. Av allt det som har hänt rörande nya spelare i truppen, finns det dock två namn som är mest intressanta. Detta är då Daniel Zaar som kommer tillbaka till klubben.

Det tyngsta skottet som kommer till klubben är dock Mattias Sjögren. När du lägger dessa två till laget, så kan det vara precis vad alla andra spelare behöver för att lyfta sig och prestera mera än vad de kunde utan dem. Vi ska kika närmare på de två hetaste namnen i spelartruppen.

Mattias Sjögren – Storspelare från Färjestad

Mattias Sjögren har nu nått en ålder av 30 år, vilket inte alls är något som ska påverka hans kapacitet negativt. Här kan det istället sägas att han är på toppen av sin karriär. Det står helt klart att han redan har skrivit på ett kontrakt som binder honom till Rögle under de kommande fyra åren. Nu är han inte alls okänd, då han tidigare varit en spelare i detta lag. Eftre detta har han dock utvecklats och spelat i den högsta ligen i Schwiez under 2 år samt att han bland annat spelat i Färjestad.

Vad som har hänt under den tiden han varit borta från Rögle, är att han utvecklats till att bli en stark ledare. Detta gör att han anses vara en kraftig byggsten i det kompletta laget som ska föra den till ett bättre resultat än förra året. Här ska han i alla fall vara med under ett flertal år, där han också redan spekulerat om att Rögle ska stå som vinnare av SHL innan han lägger klubban på hyllan.

Daniel Zaar – Veteran i Rögle

Någon som verkligen saknades när han lämnade Rögle för spel ibland annat Luleå. Hur som helst är denne suverän tillbaka. Även här ser vi en stark ledare som kan samla en topp femma på rinken och göra den till mästare. Det kontrakt han redan signerat med Rögle, gäller dock enbart under en säsong. Daniel är en offensiv spelare som verkligen vet hur det går till att ta för sig. Här får Rögle ett bra tillskott av en erfaren spelare de känner till, och som har erfarenheten av att ha vunnit mästerskap i Nordamerika.