Hockey och konditionsträning

Oavsett vilken sport du är aktiv inom så kommer det oftast att krävas något som kallas för konditionsträning. Här kommer det naturligtvis att variera hur mycket av denna vara som behövs. Det som sätter nivåerna för detta är vilken nivå du ligger på inom sporten, samt vilken sport det är som du utövar. På denna sajt handlar det ju om Rögle och ishockey, så då är det väl inte mera än rätt att vi koncentrerar på var det är för konditionsträning som behövs för denna sport. Naturligtvis också hur mycket träning som krävs. Efter detta ska vi också jämföra detta med en rad andra sporter. Kanske är det så att en esportare faktiskt behöver lika mycket konditionsträning som en ishockeyspelare.

Ishockeyspelarens tunga vardag

När det inte stundar till match, så kommer det alltid att vara träning i någon form som gäller för den som vill nå högt upp på elitnivå i någon sport. Naturligtvis kommer det även att vara så inom ishockey. Här får du räkna med att det är träning minst 3-4 dagar i veckan. Efter detta kommer ni också att vara de som förmodligen spelar en match per vecka. De andra dagarna kommer att bestå av fri träning och då handlar det om att bygga muskler, styrka, smidighet och kondition. I det fallet är det då ett par pass på gym som gäller, samt att det kommer att handla mycket om löpning och livet på en motionscykel.

Nu kommer du direkt säga att detta inte alls är någon skillnad i jämförelse med andra sporter. Nej, det kanske det inte är. Hur som helst så kommer du nog inte tro att en bordtennisspelare, löpare eller en esportare kommer att ligga i lika hård träning. Hur som helst kommer det i många andra sporter finnas andra saker att träna på, vilket då gör att i stort sätt lika mycket tid går åt till att bli bra upp till professionell inom den sport du är aktiv inom.

Ishockeyspelaren i jämförelse med esportaren

Något som kan vara ganska rolig är att jämföra något som är så vitt skilda sporter som ishockey med esport. Hur tror du då att detta ter sig. Kommer den som utövar esport behöva vara lika uthållig som en ishockeyspelare? Kommer esportaren att behöva bygga styrka och muskler för att utöva sin sport? Sist men inte minst, är det så att hockeyspelarens koncentration och teknik är något du kan se hos esportaren också? Ja, visst var det tre viktiga frågor. Detta ska vi försöka svara på lite kort och koncist.

  • När det gäller uthållighet och kondition, så kommer naturligtvis detta vara något som visar sig i både sporterna. Här talas det om sport som ligger på elitnivå. Med det sagt så måste alltid kroppen vara i trim och psyket på topp. Det handlar helt enkelt om att en uthållig och koncentrerad kropp orkar mera och presterar bättre i det långa loppet.
  • På frågan om esportaren behöver bygga lika mycket muskler och vara lika stark på det fysiska planet som en ishockeyspelare så kommer svaret att bli nej. Här kommer ishockey att vara ett mycket mera fysiskt spel än vad esport är. Dock som har det med detta inte sagts att en esportare inte kan dra nytta av att gå på gym. Trots allt är det inte bara muskler som byggs på dessa platser. Det handlar om att bygga sig i form och att älska sig själv för att bli bättre på sin sport.
  • Rörande koncentrationen så kommer förmodligen detta vara den punkt som esportaren kommer att behöva mera av den varan än ishockeyspelaren. Naturligtvis krävs det enorm koncentration inom båda dessa sporter, men det hela bygger på att den som utövar esport är verksam inom en sport som mera talar till psyket än den fysiska styrkan.

Med denna artikel har det då fastslagits att alla sporter tar lika mycket tid, men att ishockeyspelaren i Rögle har mera nytta av sin fysiska styrka än en esportare som behöver en frisk kropp och en kraftig mental uthållighet.

Fotokälla: RogleBK.se