Lindab Arena – Hemmaplan för Rögle BK

Alla ishockeylag av rang har en mäktig hemmaplan

Precis som alla stora ishockeylag i SHL, samt även andra klubbar i sportens värld, så har Rögle BK givetvis en hemmaplan. Denna bär namnet Lindab Arena. Ursprungligen var Lindab en vanlig byggnad som efter Rögles uppgång som ett av Sveriges främsta hockeynamn genomgick en större ombyggnad för att bli Rögles kronjuvel och hemmaborg. Detta blev då den moderna ishall som ligger i Ängelholm, staden där Rögle grundades. Lindab Arena blev klar för matchspel redan 2008, medan hela ombyggnaden var klar 2009. Problem uppstod efter 2013 då Rögle föll ur SHL – när de sedan återkom två år senare till högstaligan så hade SHL ändrat sina riktlinjer för hur en hockeyarena skulle se ut, och Lindab Arena höll dessvärre inte måttet.

De nya reglerna krävde att isen var tvungen att sänkas med hela 60 centimeter, vilket bara det var en stor ombyggnad. Detta för att de nya reglerna krävde att de sittplatser som fanns var tvungna att utökas. Hela 100 flera sittplatser var nödvändiga. De ståplatser som fanns minskades även från hela 2150 till nuvarande 1150. Den andra ombyggnaden gav Lindab Arena slutligen kapaciteten att ta emot 5051 åskådare. Den första ombyggnaden troddes även inte kunna vara klar inför spel i tid. Av den anledningen planerades Rögles hemmamatcher till annan plats säsongen 2008-2009. Detta visade sig dock vara onödigt och slutligen gick i vilket fall hemmamatcherna i Rögles moderna och nya arena.

Lindab Arenas bidrag till turism och affärslivet

Lindab Arena är inte enbart en plats där det spelas ishockeymatcher. Om det vore fallet skulle detta bli mycket kostsamt, vilket varken kommun eller laget har ekonomi till. Lindab Arena tjänar också som arrangemangsplatsen för de många olika seminarier, uppträdanden, mässor och dylikt som tar plats i Ängelholm. Alla de mässor som går av stapeln i denna arena bidrar även till att affärslivet och näringslivet i Ängelholm fått ett uppsving. Naturligtvis kommer det många företag från hela Sverige till dessa mässor, vilket också gör att arenan blir funktionell för hela Sveriges affärsliv.

Varför uppkom namnet Lindab Arena?

Alla arenor i Sverige får ett namn och detta har oftast att göra med en plats eller något som hör till den stad som arenan är byggd i, ett slags testamente till kulturen och stadens historia där arenan befinner sig. I Lindab Arenas fall är det lite annorlunda. Här handlar det om ett världsomspännande företag som är representerat över hela världen. Detta företag är också den största sponsor som Rögle BK har. Lindab bidrog sedermera också med den största ekonomiska biten när arenan skulle byggas, vilket då gjorde att namnet blev Lindab Arena. Lindab har sitt huvudkontor i Båstad, och tillverkar kvalitetsprodukter inom allt från plåtdetaljer och portar till stora byggprojekt och dessa inneklimat och ventilation.