Ängelholm – Rögle och ishockey

Historien om Rögle BK

Ängelholm är staden som har en stolthet som många sportintresserade känner till. Självfallet är stoltheten i fråga ishockeylaget Rögle BK. Nu kanske du som läser frågar dig vad BK står för – det är ju en ishockeyklubb, så borde klubben inte heta Rögle HC eller dylikt? Ja, helt riktigt så har det inget med ishockey att göra. Rögle BK grundades redan 1921 i Ängelholm och var vid den tiden en bandyklubb. Ishockey kom inte till Rögle förrän 1950 och egentligen har det aldrig varit någon som funderat på att namnet på något sätt skulle bytas ut. Numera har bandy i Rögle helt och hållet försvunnit, men vad gör det när ishockeylaget skördar massor av framgångar varje gång serien startar?

Rögle BK spelar i SHL, tidigare Elitserien, vilket är Sveriges högsta liga inom professionell ishockey. Det har funnits gott om både höjder och dalar för Rögle BK genom deras historia. Vanligtvis betyder detta att de flera gånger halkat ur den högsta serien, för att sedan med buller och bång ta sig tillbaka ett eller två år efter. Senaste gången de föll ur var säsongen 2012-2013 då de flyttades ned till Allsvenskan. Sedan säsongen 2014-2015 har denna klubb dock haft en stark position i SHL igen. Rögle BK:s klubbdirektör heter Marcus Thuresson och deras hemmaarena är Lindab Arena. Rögle har aldrig haft äran att krönas svenska mästare, men har varit med som lag i Sveriges högsta division under 10 säsonger, vilket inte gör Rögle till en klubb som är obekant med ishockeysveriges topp.

Vad vore Ängelholm utan Rögle?

Naturligtvis är det inte alls så att en stad i Sverige står och faller med vad de presterar i sportens värld, eller om de har ett bra ishockeylag. I detta fallet handlar det om mycket mera såsom sevärdheter, attraktioner och shopping. Ja, detta om du ser till alla de som besöker turiststaden Ängelholm. För alla som bor i en stad handlar det om boende, natur, arbete och kommunikationer. Båda dessa kategorier av människor som befinner sig i Ängelholm brukar uppskatta något att göra på kvällen. I det fallet erbjuder Ängelholm allt från ett livligt uteliv till att ta dig lite tid för att besöka Lindab Arena och se en härlig Rögle-match.